Двама души са загинали при пожара в жилищен блок във Варна

13-01-2020

Двама са загиналите след инцидента, при който взрив разтърси жилищен блок във варненския квартал 'Владислав Варненчик' тази нощ. Самоличността им ще се установява чрез ДНК-експертиза. Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

Напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

Взрив разтърси жилищен блок във Варна

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 06-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net