Бившият министър натранспорта Кристиян Кръстев става зам.-кмет на София

06-12-2019

Бившият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Марин Райков през 2013 година. Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да работи за подобряване на транспортната инфраструктура в София.

В Столична община Кръстев ще заема длъжността заместник-кмет по транспорт и транспортна инфраструктура.

Сред първите задачи, които Фандъкова ще постави на Кръстев, са пускането на довеждащ транспорт от кварталите до метрото, актуализация на разписанието на градския транспорт, програма за изграждане на спирки и мерки за намаляване на трафика.

Така Кръстев е вече вторият ясен нов член на екипа на Фандъкова. По-рано тя обяви, че новия ресор, който създава за дигитализация, иновации и икономическо развитие зам.-кмет ще бъде досегашният шеф на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов.

През следващата седмица Фандъкова ще обяви и кой ще е зам.-кмет по другото ново направление - обществено строителство. “Той ще е инженер с доказан опит. Имам разговори с няколко човека, следващата седмица ще обявя решението си”, каза Фандъкова.

Тя представи промените в структурата на Столичната община, които ще внесе в СОС.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net