Парламентът гласува предложението на кандидатурата Деница Сачева за нов социален министър

03-12-2019

Днес като извънредна точка в парламента ще бъде гласувана оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и предложението поста да заеме Деница Сачева.
 
В петък премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на досегашния министър Бисер Петков. Мотивите – темповете, с които Социалното министерство работи не отговарят на обществено-политическите очаквания. В събота пък майките на деца с увреждания поискаха Петков да бъде върнат на поста. Въпреки настояването, премиерът Борисов заяви, че категоричното му мнение е, че Деница Сачева ще има по-добри резултати в дейността на социалното министерство.
 
Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета Борисов 2, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство. Очаква се Бисер Петков да предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница Сачева днес на церемония в 12 часа в Министерството на труда и социалната политика.Обменни курсове на БНБ за днес 07-07-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.727 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.16102 BGN
  • chf 1 CHF = 1.83784 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net