Полфрийман остава в дома за настаняване в Бусманци до окончателно решение на съда

26-09-2019

Предсрочно освободеният от затвора Джок Полфрийман ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор, каза заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов,  цитиран от БТА. Той допълни, че друга причина австралиецът да не бъде освободен е неговата персонална сигурност.

Главният прокурор иска Полфрийман да бъде върнат в затвора

До снощи във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на дома за временно настаняване.

Градският съд върна във ВКС делото за освобождаването на Полфрийман

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов коментира, че дори при напускането на затвора, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора. Проданов допусна, че съставът на апелативния съд освободил Полфрийман от затвора е бил подведен от някои факти - например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи освен електронни справки, които можело лесно да бъдат манипулирани.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 30-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28771 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00064 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net