Прокуратурата разпространи още доказателства срещу "Тад груп"

23-08-2019

Прокуратурата разпространи още доказателства срещу компанията „Тад груп” и тримата обвинени за източването на данните на 5 милиона българи от системата на НАП. Решението на магистратите е взето след множество запитвания.

Обвинените по делото са шефът на „Тад груп” Иван Тодоров, търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков.

„До настоящия момент Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното производство, а именно на 01.08.2019 г. и на 09.08.2019 г. Подчертаваме, че тези доказателства са разгласени след разрешение на наблюдаващия прокурор, както и след като същите са били предмет на съдебно обсъждане', се казва в съобщението от държавното обвинение.

Според прокуратурата „въпреки прозрачността, в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, които целят персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата. Тревожен е подходът на определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи', заявяват от обвинението.

Новите доказателства се пускат след разрешение на прокурор, става ясно още от съобщението. 

Разпространените файлове: Експертна справка, Камери-ТАД и Разпити , са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net