От АПИ съобщиха, че имат готовност са пуснат едното платно на АМ"Струма" до края на деня

23-08-2019

„Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи. Имаме готовност до края на деня да пуснем платното за движение в посока София“, съобщи пред NOVA инж. Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на АПИ.

В момента той прави проверка на място, за да установи докъде е стигнало почистването на отпадъците след пожара отпреди няколко седмици. Инж. Терзийски не се ангажира с прогноза кога точно те ще бъдат премахнати, но съобщи, че има предписание към пътната агенция от РИОСВ - Перник. До 2 септември АПИ трябва да почисти терена, за който отговаря - 2,5 метра пространството под магистралата.

Подадоха сигнал до прокуратурата за пожара на АМ 'Струма'

'Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При последваща проверка не са открити отпадъци. От РИОСВ са ни сигнализирали на 20 август с предписание до 2 септември да се почисти', коментира шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“.

'От вчера сме поискали контролните органи – РИОСВ и Община Дупница да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово', заяви още той.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 16-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83543 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.29006 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01114 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net