Движението по АМ "Струма" край Дупница ще бъде спряно до извършването на огледи

14-08-2019

Загасен е пожарът в склада за вторични суровини в Дупница. Движението по магистрала 'Струма' в района обаче е спряно. Експерти от АПИ трябва да установят дали има поражения на колоните на моста на магистралата, под който избухна пожара вчера. От Агенция „Пътна инфраструктура' обявиха, че внасят сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за вторични суровини, откъдето тръгна пожара.

Магистрала 'Струма' ще остане затворена докато специалисти от Института по пътища и мостове в АПИ и от фирмата строител не направят пълен оглед на мястото, за да се установи дали няма някакви нарушения по конструкцията и нужда от ремонт.

Предстои да бъдат обследвани стълбовете и други части на съоръжението, като се очаква първоначалният анализ да излезе до края на днешния ден.

До тогава автомагистрала 'Струма' остава затворена, като за преминаване се използва обходният маршрут по главен път Е-79.

Агенция 'Пътна инфраструктура' ще внесат сигнал до Прокуратурата срещу собственика на фирмата, чиито отпадъци са причината за пожара в Дупница.

Разследващите от полицията направиха оглед на мястото, затвориха го и иззеха доказателствен материал, който ще послужи, заедно със свидетелски показания, да се уточни дали пожарът е умишлен.

Според собственика на фирмата за вторични суровини, Кольо Илиев, насъбралият се боклук е изхвърлян и от гражданите на Дупница, както и от близките населени места. По думите му отпадъкът, който се е запалил, не е собственост на неговата фирма.

Теренът, върху който се складира отпадъкът, е собственост на община Дупница и фирмата няма разрешително за ползване. Очаква се компетентните органи да кажат кой трябва да разчисти останалата част от боклука.

Няма завишени нива на опасни вещества във въздуха според Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник.

Частичното бедствено положение в община Дупница остава в сила до полунощ.

 Обменни курсове на БНБ за днес 14-12-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.75034 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.34209 BGN
  • chf 1 CHF = 1.78094 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net