Левицата иска свикване на КСНС заради хакерската атака в НАП

19-07-2019

Президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност заради изтичането на данни от НАП, поиска от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Министърът на финансите призова левицата да не спекулира с проблема.

Според левицата кризата с НАП тепърва ще се развива и ще се отрази не само на гражданите, но и на бизнеса. Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска виновните да понесат отговорността си.

Министърът на финансите обвини левицата, че спекулира с пробива в НАП, като прави неверни апокалиптични прогнози и припомни банковия срив при управлението на БСП през 90-те години, когато доларът удари 3 000 лв.

В кулоарите на парламента Горанов заяви, че ще разговаря с шефката на НАП Галя Димитрова, когато тя се върне от платен отпуск.

От НАП съобщиха, че вече окончателно е установено, че от изтеклите близо 5 млн. лични данни , 1 млн. са на починали лица.

От Приходната агенция призоваха гражданите да не ползват циркулиращите в интернет приложения за проверка дали личните им данни са хакнати.

От НАП уточниха, че изтеклите данни са свързани с данъчни декларации, изплатени доходи на физически лица, здравно осигурителен статус, актове за административни нарушения.

 Обменни курсове на БНБ за днес 14-12-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.75034 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.34209 BGN
  • chf 1 CHF = 1.78094 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net