Обединени патриоти и ГЕРБ отказаха консултации с БСП за партийните субсидии

18-06-2019

След като Народното събрание одобри на първо четене предложението на правителството бюджетните субсидии за партиите да бъдат намалени от 11 на 1 лев за действително получен глас на изборите, от БСП поканиха на разговор ГЕРБ, Обединените патриоти и ДПС.

От ГЕРБ отказаха такава среща, тъй като управляващите заявиха категорично, че стоят зад предложението на правителството.

Днес и от Обединени патриоти не дойдоха на среща в Народното събрание.
Според БСП решението на управляващите показва ясно, че депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти нямат собствена воля и са 'придатък на министър-председателя'.

 „Отказът на депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти от парламентарен и обществен разговор по темата за финансирането на политическите партии, за нас означава следното: първо - срамно признание за подчинената роля на парламента пред изпълнителната власт, което означава неглижиране на Конституцията и демокрацията; второ - превръщане на парламента в инструмент за гарантиране на изборните успехи само от една политическа партия, а именно ГЕРБ и техните сателити от Обединени патриоти. Това означава и унищожаване на опозицията, което реално означава промяна на политическата система и показен разстрел на демокрацията. Доказателство, трето, че е в ход опит за пълно овладяване на местната власт и минаващия през нея финансов административен ресурс, което е предпоставка за нечестното му разпределение от управляващата коалиция“.,заяви Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП.

 Обменни курсове на БНБ за днес 15-10-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.77303 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.22296 BGN
  • chf 1 CHF = 1.78078 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net