Прокуратурата разследва 8 души за злоупотреби с еврофондове

03-05-2019

Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по Програмата за развитие на селските райони. От тях на петима са повдигнати обвинения. Това съобщи на брифинг зам. главният прокурор Иван Гешев.

Действията се извършват от следователи на Специализираната прокуратура съвместно с ДАНС и подпомогнати от МВР. Предметът на разследване по досъдебното производство е престъпно сдружение за злоупотреби с фондове на ЕС, уточни Гешев.

Тази сутрин министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, заяви пред NOVA, че над 500 сигнала, включително за къщи за гости, са предадени на прокуратурата. По думите му няма липса на контрол и всеки сигнал се проверява.

„Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове”, от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости”, поясни министърът.

Вчера Специализираната прокуратура, МВР и ДАНС проведоха акции на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net