Борисов обеща на СДС 2 места в общата листа за евроизборите

20-03-2019

Две места в общата листа за евроизборите, едното, от които със сигурност избираемо. Това обещаха днес от ГЕРБ на СДС на първа среща за Евроизборите между ръководствата на двете партии. Преговорите между щабовете ще продължат като следващата седмица окончателно ще се определи кои ще са местата за СДС. Междувременно от 'Демократична България' обявиха, че спират преговорите със Съюза на демократичните сили заради бъдещата им коалиция с ГЕРБ.

И от ГЕРБ, и от СДС заявиха, че бъдещата коалиция се дължи на призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол за обединение на деснитe, за да бъде броят на евродепутатите на Единната народна партия колкото се може по-голям.

Като общи точки за съвместното явяване от СДС определиха, че разминаване между двете партии по отношение на европейската политика няма и, че ако са заедно на изборите, няма да има загуба на десни гласове.

Борисов каза още, че се надява и други партии да подкрепят този съюз. Следващата седмица ще има втора среща на ГЕРБ и СДС, на която ще се определят окончателно местата за СДС.
Официалното представяне на общата листа ще е на 31 март.

От СДС не потвърдиха днес, че избираемият кандидат на партията ще е Владимир Кисьов, но Борисов каза, че разчита на неговата мъдрост и напомни да не се забравя, че е първият преговарящ с ЕС.

На упрека на десните, че СДС влиза в коалиция с ГЕРБ, който според тях, е носител на корупция и авторитаризъм, Румен Христов, председател на СДС отговори, че СДС също критикуват ГЕРБ за вътрешната му политика.

 Обменни курсове на БНБ за днес 25-02-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80794 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.33301 BGN
  • chf 1 CHF = 1.84512 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net