Откриха 27 нелегални мигранти, скрити в товарен вагон в Пловдив

17-03-2019

27 мигранти бяха открити тази сутрин от работници на разпределителната гара в Пловдив. Групата е била скрита във вагон от товарна композиция. Районната прокуратура в Пловдив започна досъдебно производство по случая. Пред разследващите чужденците са се представили за сирийци.

Сигналът за откритите мигранти е подаден тази сутрин в 9,50 минути. Композицията е пристигнала на гарата в Пловдив от Свиленград снощи. След прикачване на още вагони днес е трябвало да продължи към София.

Част от товарната композиция са били и няколко вагона от Турция. В един от тях е открита групата от нелегални емигранти.

Вагонът, в който са били затворени мигрантите, няма прозорци. При извършване на рутинната проверка на композицията Иван Желязков и колегите му чули гласове, идващи от един от товарните вагоните.

По-голямата част от групата са били жени и деца. Твърдят, че бягат от Сирия.

В момента разследващите установяват дали действително мигрантите са сирийски граждани, както и кой и как е организирал придвижването им до България. След разпитите в присъствието на преводач хората ще бъдат настанени в миграционен лагер - най-вероятно в центъра в град Любимец.

 Обменни курсове на БНБ за днес 21-07-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.74223 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.18199 BGN
  • chf 1 CHF = 1.77271 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net