ВОЛЯ напуска парламента

14-03-2019

Партия 'Воля' обяви днес, че напуска парламента.

НС от тук нататък ще работи на ръба на кворума. ГЕРБ и ОП имат общо 122-ма депутати, ако към тях в началото на заседанието се регистрират и двамата независими депутати, то тогава парламентът ще успее да събере 124 гласа - над необходимите 121, за да започне работа. Ако обаче има отсъстващи депутати, то събирането на кворум ще бъде под въпрос.

Днес от ВОЛЯ не дадоха обяснение защо напускат парламента. Веселин Марешки заяви, че мотивите ще бъдат обявени по-късно днес или в следващите дни. Така ВОЛЯ става втората политическа сила, която напуска НС след БСП, които не присъстват в парламента вече около месец. ДПС пък влизат в пленарната зала едва след като парламентът събере кворум, за да започне заседанието.

Управляващите не смятат, че ще има проблем от тук нататък за работата на парламента. Те не смятат, че има парламентарна криза и не виждат да се стигне до предсрочни парламентарни избори.

На пресконференция на 'Позитано 20' БСП отново повториха, че ще се върнат в парламента, ако бъде изпълнено тяхното условие за гарантиране на честни и прозрачни избори.

По-рано днес НС гласува оставката на Славчо Велков от БСП. Той се оттегля от депутатското си място по здравословни причини. Остава обаче съветник на Корнелия Нинова.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 23-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83957 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26558 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net