Министерските оставки влизат в НС, премиерът обяви имената на новите министри

10-09-2018

В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва да се понесе. Това каза премиерът на брифинг след Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерския съвет.
Оставките на тримата министри - на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски бяха поискани от премиера след трагедията край Своге, където при катастрофа загинаха 17 души.
Час и половина след края на това заседание, премиерът Бойко Борисов обяви, че и трите министерски оставки, които той поиска, ще бъдат гласувани още този четвъртък в НС и за целта има осигурено мнозинство противно на спекулациите.
Премиерът обяви и кандидатурите, на които се е спрял и които се обмислят. За нов министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията премиерът предлага Александър Манолев, който в момента е зам.-министър на икономиката.
За министър на вътрешните работи премиерът предлага сегашния главен секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, а за министър на регионалното развитие и благоустройството Борисов се е спрял върху Петя Аврамова - сегашен депутат и бивш заместник-кмет на Враца.
Премиерът уточни, че действително според коалиционното споразумение т. 6 заявява, че премиерът трябва да съгласува своите кандидатури с останалите партии в коалицията и затова е свикано днешното заседание.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net