Министрите Радев, Нанков и Московски с оставки заради катастрофата край Своге

31-08-2018

Трима министри подадоха оставки заради катастрофата край Своге. Това са вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Премиерът Бойко Борисов е поискал те да понесат политическата отговорност за тежкия инцидент, при който загинаха 17 души. На брифинг в Министерския съвет, Радев и Нанков отчетоха грешки в своите министерства. Ивайло Московски не участва в него, защото е в болничен.

Властта се разделя с трима свои министри. Думите на премиера, че няма да има закрила за никого и че от виновните ще се търси отговорност, бяха подкрепени с оставки.
Вътрешният министър обясни, че се разбрали с премиера Борисов да изчакат до днес с оставките, за да предадат на следствието и прокуратурата всички материали, свързани с разследването на катастрофата.

Министрите не са посочили мотиви за подадените оставки, които са обсъдили с премиера. И Радев, и Нанков обаче днес признаха грешки в работата на техните министерства.Обменни курсове на БНБ за днес 30-05-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.75631 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.17102 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82447 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net