16 души са загинали в катастрофата край Своге

26-08-2018

Броят на загиналите в тежката катастрофа с автобус край Своге е 16, заяви на извънреден брифинг пред медиите вътрешният министър Валентин Радев. Инцидентът е станал на 2 км. от изхода на Своге, в посока София. В автобуса е имало 34 пътници, един от които е водачът.
Валентин Радев изказа съболезнованията си към близките на загиналите и ранените при катастрофата край Своге.
Мантинела е имало по цялото продължение на пътя, заяви министър Радев.
33 са пътниците плюс водача на автобуса, като на място са загинали 13 души. Транспортираните ранени в болница са 21 души, сред които е водачът на автобуса, допълни Валентин Радев.
Водачът на автобуса е настанен в столичната болница ИСУЛ, но той не е в състояние да бъде разпитан.
Автобусът, който катастрофира край Своге, е трябвало да мине на повторен технически преглед в началото на месеца, но това не се е случило, заяви пред медиите зам.-министърът на транспорта Ангел Попов. Тази процедура била задължителна за всички автобуси на възраст над 10 години. Именно през такъв преглед е трябвало да премине катастрофиралият автобус.
Пътят остава затворен за движение, като са определени обходни маршрути: в посока от София към Своге - през Искрец и Бучин проход и от в посока от Своге към София - през Костинброд и Бучин проход.
Автобусът е собственост на Мобилус - 5 ООД, която притежава шест превозни средства, като документите ѝ са изрядни. Има съмнения, че автобусът не е преминал повторна техническа проверка, заяви пред медии зам.-министърът на транспорта Ангел Попов. Тя е трябвало да бъде извършена в началото на август.
Причините за катастрофата все още се разследват.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net