Арестуваха Митьо Очите в Истанбул

04-08-2018

Обявеният за международно издирване Димитър Желязков – Митьо Очите е бил арестуван в Истанбул след съвместна операция на българските и турски служби. Акцията по задържането на Желязков е реализирана в 3 часа тази нощ. Той е задържан от турски спецсили в хотелската му стая.

Митьо Очите беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол преди 2 дни. Това се случи след като в четвъртък беше разбита престъпната му група от 20 души, която е действала на територията на Бургас и околността. Тя се е занимавала с разпространение на наркотици изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления. Прокуратурата и антимафиотите са знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало напълно законно, тъй като той не е бил подсъдим или обвиняем.

Предстои България да изпрати искане за екстрадицията на Митьо Очите до турските съдебни власти, тъй като Турция не е страна от ЕС, и процедурата е по-бавна. Друг от членовете на групата, който все още не е открит е Пейко Янков. Той е втори мандат общински съветник в Несебър от коалиция „Сила“.Обменни курсове на БНБ за днес 26-06-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.71745 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.18565 BGN
  • chf 1 CHF = 1.76074 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net