България  /  новини

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул
04-08-2018
Статия новини

Обявеният за международно издирване Димитър Желязков – Митьо Очите е бил арестуван в Истанбул след съвместна операция на българските и турски служби. Акцията по задържането на Желязков е реализирана в 3 часа тази нощ. Той е задържан от турски спецсили в хотелската му стая.

Митьо Очите беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол преди 2 дни. Това се случи след като в четвъртък беше разбита престъпната му група от 20 души, която е действала на територията на Бургас и околността. Тя се е занимавала с разпространение на наркотици изнудвания, палежи, телесни повреди и други престъпления. Прокуратурата и антимафиотите са знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало напълно законно, тъй като той не е бил подсъдим или обвиняем.

Предстои България да изпрати искане за екстрадицията на Митьо Очите до турските съдебни власти, тъй като Турция не е страна от ЕС, и процедурата е по-бавна. Друг от членовете на групата, който все още не е открит е Пейко Янков. Той е втори мандат общински съветник в Несебър от коалиция „Сила“.