Царските конюшни да получат статут на културна ценност, разпореди Борисов

30-07-2018

Да се направи необходимото, така че възможно най-скоро сградата на 'Царските конюшни' да получи статут на културна ценност, разпореди премиерът Бойко Борисов по време на съвещание в Министерския съвет, съобщи пресслужбата на кабинета.
Пожар възникна в т.нар. „Царски конюшни“ на бул. Дондуков в столицата. Няма пострадали. Все още не се знаят причините за пожара. Изгорял е покривът на постройките, след гасенето има и наводнени офиси в съседство. По продажбата на имота все още се водят дела, а от Столичната община съобщиха, че ще направят оценка на щетите и ще задължат собственика да възстанови сградата в автентичния ѝ вид.
Във връзка с пожара в имота на премиера са докладвали министърът на културата Боил Банов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. В съвещанието са участвали също вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-кметът на София Тодор Чобанов.
Министър-председателят Борисов е подчертал, че е изключително важно да има пълна координация в действията на отговорните институции, така че да се съхрани културната ценност. От своя страна МВР поема ангажимента за възстановяване на щетите от пожара.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net