Вероятният мотив за убийството на Пелов са неуредени финансови отношения

06-06-2018

Избягалият затворник Владимир Пелов беше убит при престрелка в Ботевград. Убийството стана късно снощи в центъра на града. Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев, който е в 'Пирогов' в тежко състояние.
Продължава да е засилено полицейското присъствие в Ботевтград, продължават следствените действия. Наложи се евакуацията на жилищен блок, пред който в момента има екипи на жандармерията и полицията.
Преди минути сапьори изнесоха няколко торби - предполага се, че вътре има боеприпаси. От МВР официално потвърдиха, че претърсванията, които се извършват в жилищната сграда, са свързани със снощната престрелка. По неофициална информация на втория етаж на блока живее съпругата на много близък приятел на Пелов. Става въпрос за Мико Петков - добре познат на полицията, съден за двойно убийство. След като влиза в затвора, той слага край на живота си. Твърде вероятно е Пелов да се е укривал именно тук, но тази информация не е потвърдена.
Заради разстрела главният секретар беше привикан днес в парламента на изслушване. По думите му полицията е направила всичко възможно, що се отнася до издирвателните мероприятия на Пелов. Той отрече да има течна информация, която да е давала преднина на Пелов.
На този етап основният мотив за убийството, според полицията, са неуредени финансови отношения. Марио Панчев и Пелов са имали отношения още преди години, когато заедно са извършвали престъпления. От полицията заявиха, че преди година и половина е имало разрив в техните отношения. Панчев е свидетелствал по някои от делата, които са били заведени срещу Пелов. Появи се информация, че той е бил информатор на полицията, но от МВР категорично отрекоха подобни твърдения.
Стана ясно още, че Пелов се е променил изключително много след бягството си от затвора. Той е променил външния си вид, носил е качулка, шапка, пуснал е брада. Предполага се, че може да се укривал и в част от вилните зони, които се намират в района. Вероятно се е придвижвал по коритото на реката, защото по този начин по-лесно е прикривал следите си.
Стана ясно още, че в района на престрелката не е имало видеонаблюдение. Все още няма и следа от другия избягал затворник Радослав Колев.Обменни курсове на БНБ за днес 19-02-2019

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.72654 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.23217 BGN
  • chf 1 CHF = 1.72153 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2019 BulNews.Net