България  /  новини

Шестима загинаха, а над 20 бяха ранени при катастрофа на магистрала Тракия
13-04-2018
Статия новини

Жестока трагедия беляза днешния ден - 6 души загинаха на място, 23-ма са ранени при катастрофа на магистрала Тракия близо до Вакарел. Кола удря отстрани автобус и той се преобръща на пътя. Автобусът е собственост на фирма 'Юнион Ивкони' и е пътувал по редовната линия Бургас - София. Ранените са настанени в шест болници в София.
Вътрешният министър обяви телефонните номера на кризисния център, за да може хората, които търсят близките си, да получават информация за тях: 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60. Центърът ще работи непрекъснато поне 24 часа.
Утре -14 април ще бъде ден на национален траур.
Официални причини за катастрофата не са обявени, защото разследването продължава. По разкази на очевидци и пострадали, които са пътували в автобуса, лек автомобил е загубил контрол, завъртял се е и се е ударил в автобуса. Нито леката кола, нито автобусът са пътували с превишена скорост - автобусът се е движел с 96 км/ч. по данни от навигационната му система.
Равносметката е драматична - шестима изгубиха живота си, сред които пет жени и един мъж, а ранените са над 20, включително и едно малко дете. То претърпя операция.