България  /  новини

Сръбският президент Александър Вучич идва утре на официално посещение у нас
22-02-2018
Статия новини

Сръбският президент Александър Вучич ще бъде на посещение у нас утре, 23 февруари, по покана на държавния глава Румен Радев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Между темите на визитата ще бъдат европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, двустранните отношения между България и Сърбия и по-специално свързаността по общата ни граница.

В 10.00 часа на площад 'Св. Александър Невски' ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Сърбия. Александър Вучич ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата държавни глави ще имат среща 'на четири очи' на 'Дондуков' 2 от 10.20 часа, след което ще са пленарните разговори на официалните делегации на България и Сърбия.
В 11.35 часа в Гербовата зала на 'Дондуков' 2 в присъствието на президентите Румен Радев и Александър Вучич ще бъдат подписани документи за двустранно сътрудничество в областта на труда и социалната политика.

В 11.40 ще двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция.
В рамките на посещението си сръбският президент Александър Вучич ще разговаря с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и със заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.