България  /  новини

Тежка катастрофа затвори главен път Е-79 между Благоевград и Симитли
01-02-2018
Статия новини

Тежка катастрофа затвори главен път Е 79 между Благоевград и Симитли. Пътят продължава да е затворен. В 2:30 часа тази нощ е получен сигнал за катастрофа между товарен камион и лек автомобил. Катастрофата е станала на 500 м. след разклона за село Железница в посока Симитли.

Лек автомобил 'Фолксваген Голф', пътуващ към Благоевград, навлиза в насрещната лента. Идващият насреща му ТИР, за да избегне челен удар, къса 30 метра мантинела, след което влекачът се завърта и затваря напълно пътното платно. Целият участък е залят с гориво, което се е изсипало от резервоара на товарния автомобил.

Участъкът от пътя между разклона на Железница и Симитли е затворен за движение. Товарните автомобили изчакват на място, а леките са отклонявани по обходен маршрут. Предстои пътят да бъде опесъчен, а товарният автомобил - изтеглен. Главният път ще остане затворен поне още 4 часа.

В лекия автомобил е пътувал само 45-годишният водач, който е в болница с фрактури на крайниците, натъртвания в гръдната област и контузия на главата. Предстоят му допълнителни изследвания.