Четирима души са обвинени за отвличането на Адриан Златков

31-01-2018

Четирима души са задържани за отвличането на Адриан Златков.

Обвиниха Ивайло Борисов - Ториното, че е предоставил две коли, с които бил отвлечен Адриан Златков. Това съобщи адвокатката на Борисов - Мариана Тодорова. Освен него като помагачи са обвинени двама негови приятели, както и жена, която живеела на семейни начала с единия от тях.

За нея разследващите имали данни, че тя е осигурила сим-карти за мобилни телефони, които били използвани при отвличането.
От материалите до момента не ставало ясно кой е поръчител и организатор на отвличането на Адриан Златков, каза Тодорова. Тя допълни, че утре се очаква Софийският градски съд да реши дали четиримата задържани остават в ареста за постоянно.

Ивайло Борисов - Ториното е сред сочените най-близки до Златомир Иванов - Баретата. Той също беше извикан на разпит в полицията, където по думите на адвоката му, е бил разпитван какви коли управлява и е бил освободен в 1 часа през нощта.
Вчера МВР започна специализирана полицейска акция по линия на активния криминален контингент, на територията на цялата страна. В рамките на операцията, която се проведе с участието на прокуратурата, се водиха и разпити свързани със знакови престъпления, извършени през последните месеци у нас.


Адриан Златков беше отвлечен на 30 август, миналата година. 12 дни по-късно беше пуснат на свобода, след като родителите му платиха откуп в размер от 1 млн. евро.

Източник: Дарик Нюз

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net