България  /  новини

Бизнесменът Петър Христов е прострелян с 8 куршума
08-01-2018
Статия новини

Застреляха бизнесмена Петър Христов минути след 10 часа на ул. 'Ралевица' в столичния квартал 'Манастирски ливади' близо до търговския център на бул. 'България' в София. Той е собственик на компания за млечни продукти.
Петър Христов е бил застрелян на улицата, отивайки на работа.
По неофициална информация на 'По света и у нас' той е бил прострелян в гръб, като са произведени 8 изстрела. Три куршума попадат в корема, три са попаднали в тила, другите два са били в главата и врата. Травмите са били фатални и Петър Христов е издъхнал на място. Неговият шофьор се опитал да го откара във ВМА, но за съжаление реанимацията се оказала безуспешна.
Стреляно е с малокалибрен пистолет. Все още не е ясна каква е била позицията на стрелеца и дали е имало други хора, които са му помагали.
По информация на 'По света и у нас' единственият, който е видял разстрела, е неговият шофьор.
Петър Христов има регистрирани над 100 фирми. Една от тях е 'Лактима', която се занимава с млечни продукти. Във Велико Търново той е известен като голям инвеститор в района. През 2010 г. се е кандидатирал за председател на Строителната камара, но неуспешно.
Огледите на мястото на инцидента продължават. Целият квартал 'Манастирски ливади' е отцепен от полицията. Нападателят се издирва.

Източник: БНТ