България  /  новини

Бивш ядрен шеф загина край Враца
05-01-2014
Статия

Украинецът е шофирал с висока скорост и излязъл от пътя

снимка: архив
 новини

Бившият шеф на „Интерприборсервиз” Виктор Чукур е загинал на място след тежка катастрофа в петък вечерта на пътя между врачанските села Борован и Алтимир. Украинецът с постоянно местожителство у нас шофирал джипа си „Тойота Рав-4” с много висока скорост, изхвърчал от платното и се забил в дърво, съобщава в. „24 часа”.

Ударът е бил толкова силен, че предната част на автомобила е напълно размазана. Спасителният екип със зор успял да среже смачканите ламарини, за да извади тялото на 63-годишния мъж.

Живеещият постоянно в София Чукур пътувал към АЕЦ „Козлодуй” като консултант по някои от договорите на централата с Русия и Украйна. Украинският инженер бе повече от 20 години начело на грижещата се за ядреното оборудване фирма „Интерприборсервиз”.

В нея АЕЦ „Козлодуй” бе мажоритарен собственик със съдружници руски и украински компании. Виктор Чукур се пенсионира през 2010 г., но продължи да работи на граждански договор по различни поръчки на атомната ни централа.

През февруари м.г. на улица в Козлодуй Чукур блъсна пресичаща жена и я рани тежко. При полицейската проверка бе установено, че е шофирал мощния си джип пил и с превишена скорост. Козлодуйския съд пък го осъди на пробация за половин година и за толкова време му отне книжката.