България  /  новини

Българинът Асен Петров починал в Белград след падане от високо?
11-01-2017
Статия новини

Оператор в популярен български спортен сайт бе намерен мъртъв след падане от високо в Белград, а сръбските власти уведомиха нашите едва на 5-ия ден.

Според местния сайт „Блиц“ Асен Петров от Sportal.bg се е самоубил. Властите обаче не изключват 26-годишният мъж да е паднал при инцидент или да е бил бутнат.

Според негови близки версията за самоубийство не е правдоподбна. Асен е трябвало да кара ски и сноуборд в сръбския курорт Копаоник. Вместо това е бил в Белград с две момичета, които приятелите му не познават, а Асен не е общувал с тях във Facebook.

Тялото на Асен е намерено на 4 януари ул. „Милутин Миланкович“ в Белград, а сръбските власти не са уведомили МВнР за това.

Операторът е трябвало да се прибере в България на 6 януари. Притеснена, че го няма, сестра му пуснала съобщение от Facebook профила на брат си.

Тя научава, че брат й е наел апартамент в Белград чрез компанията Airbnb. В резервацията посочил имената на Борислава Ненкова и Михаела Маринова като негови прид ружители. Милена обаче не ги открила и сред Facebook приятелите на брат си. Асен нямал и разменени съобщения с тях, а и никой от приятелите му не ги познавал.

„Хостът от Airbnb е казал, че Асен е пристигнал на 3-и януари със самолет (въпреки че на близките си е казал, че са с две коли) и е напуснал апартамента, като го е оставил „в чист вид“, на 5-и. Лично не са се срещали, от летището до апартамента Асен и останалите (за тях нищо не се споменава) са откарани с кола, осигурена от собственика на жилището срещу 30 евро. Ден преди да си тръгнат, хостът е писал на Асен дали иска да се възползва пак от колата, която да го откара до летището, но отговор не е получил', пишат близки на Асен във Facebook на 7 януари вечерта.