България  /  новини

Усложнена пътна обстановка в последния работен ден преди Нова година
30-12-2016
Статия новини

Екстремните метеорологични условия в Централна и Източна България и натоварения трафик в последния работен ден преди Нова година превърнаха придвижването в цялата страна в изпитание. Верижна катастрофа с около десет автомобила блокира автомагистрала „Тракия” в двете посоки.

Инцидентът стана при разклона за Карнобат и остави затворен един от най-натоварените пътни артерии. За щастие пострадали няма пострадали.

В Източна България е обявен код за обилен снеговалеж, което много утежнява обстановката. Колони от автомобили са се образували и в двете посоки. Екипите на пожарната са на мястото на инцидента на магистралата и помагат на хората да се измъкнат от този снежен капан.

Освен снеговалежа, вятър със скорост над 12 м/с. духа в Сливен и региона. Затворени за товарни автомобили над 10 тона са проходите Котленски и Твърдишки. Останалите автомобили задължително трябва да преминават от там с вериги.

Почти денонощие в хижите и селата в Сливенския балкан нямаше ток. Все още без електричество е село Раково. В Котел, където е най-тежка обстановка няма села без ток. Пътищата в общината се почистват, като вече е отворен и пътя към Жеравна.