Усложнена пътна обстановка в последния работен ден преди Нова година

30-12-2016

Екстремните метеорологични условия в Централна и Източна България и натоварения трафик в последния работен ден преди Нова година превърнаха придвижването в цялата страна в изпитание. Верижна катастрофа с около десет автомобила блокира автомагистрала „Тракия” в двете посоки.

Инцидентът стана при разклона за Карнобат и остави затворен един от най-натоварените пътни артерии. За щастие пострадали няма пострадали.

В Източна България е обявен код за обилен снеговалеж, което много утежнява обстановката. Колони от автомобили са се образували и в двете посоки. Екипите на пожарната са на мястото на инцидента на магистралата и помагат на хората да се измъкнат от този снежен капан.

Освен снеговалежа, вятър със скорост над 12 м/с. духа в Сливен и региона. Затворени за товарни автомобили над 10 тона са проходите Котленски и Твърдишки. Останалите автомобили задължително трябва да преминават от там с вериги.

Почти денонощие в хижите и селата в Сливенския балкан нямаше ток. Все още без електричество е село Раково. В Котел, където е най-тежка обстановка няма села без ток. Пътищата в общината се почистват, като вече е отворен и пътя към Жеравна.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net