България  /  новини

Майка записа как възпитател в яслена група обижда детето й
30-11-2016
Статия

В социалните мрежи се надига вълна от недоволни родители

 новини

Майка подаде сигнал за тормоз над деца в детска градина във Варна. Медицинска сестра е отстранена от работа, след като аудиозапис разкрил обиди и заплахи за физическо насилие в яслената група.

„Докато не млъкнеш, няма да спра да те тупам по устата! Лайнарка мръсна такава! Направо не мога да издържам! Ще ти оскубя косата! Отвратително говедо! Отървали са се от теб вашите!”, крещи възпитателката, уличена в записа, направен от родителите със скрито записващо устройство.

Обидните обръщения са записани в яслена група в детска градина „Морска звездица', твърди майка на едно от децата. Тя сложила записващо устройство на 2-годишното си момиченце, за да разбере защо то плаче и не иска да ходи на ясла.

Детето започнало да посещава детската градина в началото на октомври и скоро след това започнало да се буди нощем и да плаче. Това разказва във Facebook профила си майката Кремена Гинкова.

„Първоначално го отдадох на периода на адаптация, но състоянието й се влоши. Всеки ден питах сестрите от яслата как е, какво става, споделих им проблема. Казаха ми, че там е спокойна, че всичко е наред и сигурно това ѝ поведение не е заради яслата. Бях чувала оплаквания от други родители, че децата са системно наказвани и „пошляпвани”. Затова реших, че трябва да разбера какво се случва в яслената група. ПОТРЕСЕНА СЪМ!”, пише Кремена Гинкова във Facebook.

Майката подава жалба в детската градина. Записът е предоставен и на общината.