200 българи бяха изведени от бедстващия района на Атакама, Чили

26-03-2015

185 българи бяха изведени от наводнен район в Чили. Те прекараха почти 12 часа, блокирани от придошлите води в обект на хидроенергийната компания.

Българите работят по изграждането на фотоволтаична централа в пустинята Атакама – район който бедства заради проливни и необичайни за сезона дъждове.

Всички български вече са добре, и са настанени по домовете си в град Каприато. Сънародниците ни изчакват отводняването, за да се завърнат на работа, съобщи българското Министерство на външните работи. Обезпечени са с храна и стоки от първа необходимост.

Към момента нещата се успокояват, няма бедстващи хора, няма пострадали, всички хора са настанени по квартирите си. Това обясни изпълнителният директор на хидроенергийната компания, за която работят българите - Иван Чапов.

Обстановката в района на наводнението в пустинята Атакама в Чили постепенно се нормализира, уточняват от МВнР. Всички български граждани са добре, настанени са по домовете си в гр. Каприато и изчакват отводняването, за да се завърнат на работа. Обезпечени са с храна и стоки от първа необходимост. Представители на компанията, чиито служители са те, са в постоянен контакт с тях, предаде БГНЕС.

В Чили 700 семейства са без домове заради изливащия се от вторник дъжд, който е необичаен за сухия район. Пътищата бяха прекъснати, нарушени са електроснабдяването и комуникациите. Президентката Мишел Бачелет отиде в района, за да координира операциите. Около 40 000 души са без електричество и без питейна вода, съобщиха властите.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net