Борисов: Отпускаме средства за училища, университети, болници и семейства с деца под 14 г.

12-08-2020

На днешното заседание на Министерския съвет отпусна 16,5 млн. за модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България и 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития, и за стипендии.

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимента си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, обясни премиерът.  
'Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии. От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден“, написа още министър-председателят. 

Правителството ще отпуска и еднократна помощ в размер на една минимална заплата на родителите с деца до 14 годишна възраст, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. 

'За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец. Във времена на безпрецедентно изпитание като пандемията от коронавируса това е добро решение за работещите родители', обясни премиерът. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net